U bevindt zich hier:Home > Even Napraten
Laatst bewerkt

 
24 februari 2020 Carnavalsoptreden Taxandria (middag)
en De Pracht in Aalst (avond)

24 februari was voor sommige leden van ons koor best een drukke dag. We kwamen ’s middags in Taxandria bij elkaar voor een carnavalsoptreden. De koffie en thee stond al op ons te wachten en iedereen had aandacht besteed aan een carnavalesk uiterlijk. Onder het zingen van ons clublied, betraden we de zaal, waar de bewoners van Taxandria al op ons zaten te wachten, uitgedost met hoedjes, sjaaltjes, boa’s en soms een boerenkiel. De stemming zat er al snel in en een ieder zong of bewoog mee met de muziek. De advokaatjes met slagroom kwamen voorbij en tot grote hilariteit van velen, zei een mevrouw op de eerste rij tegen Peter: “strak kontje”. De middag kon niet meer stuk.

Steeds zie je weer, hoe muziek de mensen raakt en hoe goed het doet om af en toe een zonnetje te brengen in iemands leven, ook al is het maar voor even.

20200224 Carnaval Taxandria zaal

 Taxandria

Daarna snel naar huis voor even rust en een hapje eten, want om 19.00 uur werden we in de Pracht te Waalre verwacht. Daar stortten wij ons wederom in het feestgedruis en verzorgden een avondvullend carnavalsoptreden, waarbij volop werd meegezongen. Er werd zelfs om een toegift gevraagd.

20200224 Carnaval Aalst

 De Pracht in Aalst

Het waren twee geslaagde optredens, maar ik vond het iets te veel van het goede.

Els


 

20 december 2019 Kerstoptreden Taxandria

Ons laatste optreden van dit jaar was in Taxandria.
Het lukte om de heren, voor het optreden, van een rode stropdas te voorzien en om stipt 14.30 begonnen we aan ons kerstprogramma. De zaal was goed gevuld en wie mee kon zingen, deed dat. We lieten de kaarsjes branden bij het liedje “steek dan een kaarsje aan” en om 15.00 uur gingen de advokaatjes met slagroom aan onze neus voorbij.  

Toen kwam “Midden in de winternacht”. “Dat wordt heel verrassend”, zei Peter tegen het publiek. We begonnen langzaam,…. steeds iets sneller, naar een jazzy achtig middenstuk en vervolgens langzaam afbouwen naar het einde.
En toen die  laatste zin………..daar zat een “stop” in, maar er werd niet naar de dirigent gekeken en oeps…..toen ging het dus fout…… verrassend was het wel!!!!!!!!!
Een verbeterpuntje voor het volgende jaar? Kijken naar de dirigent!!!!!!!

Om 15.30 sloten we af met Sierra Madre. Het was een geslaagde middag.

Allemaal een gezond en muzikaal 2020 toegewenst.

Els.

20191220 Taxandria

Ook de heren zijn met hun rode stropdas nu helemaal in stijl

 

20191220 Taxandria

------------------------------------------------------------------

13 december 2019 Rusthuis Achel

Vrijdag 13 december ’19 mochten we een optreden verzorgen in het rusthuis in Achel, een inmiddels  voor ons, bekende locatie. We werden verwelkomd met koffie, thee en koek. De zaal was, zoals altijd, helemaal gevuld met bewoners. Een ieder kon meezingen, want Zus had er weer voor gezorgd, dat er mappen met liedjes klaar lagen. Om stipt 14.30 begonnen we met het clublied en met veel enthousiasme van koor en bewoners volgden nog vele liedjes.

Bij het lied “dan gaan de lichtjes aan”, zwaaiden alle koorleden met een klein lichtje en toen kwam de postkoets…….ineens kregen we haast. De postkoets denderde met een sneltreinvaart door de zaal……… zo snel, dat Wil het met de saxofoon niet bij kon houden. Het was niet ons beste nummer die middag, maar het enthousiasme onder de bewoners was er niet minder om.
Toen Peter Sierra Madre als laatste nummer aankondigde, begon één van de bewoners al te zingen nog voordat wij hadden ingezet.

Toen ik de deur uit liep zei een mevrouw “Wat hebben we er weer van genoten”. Kijk……..en daar doen we het voor.

Groetjes, Els

20191213 Rusthuis Achel

20191213 Achel heren

Hemelsblauw

------------------------------------------------------------------

11 december 2019, feestelijke laatste repetitie

Ja, ja, ook ons koor is even vrijgesteld van repetities. Onze laatste repetitie op 11 december had dan ook een feestelijk tintje. We werden ontvangen met koffie en vlaai en de voorzitter had nog een paar mededelingen.

We hoorden, dat het niet goed gaat met Harry van den Heuvel en dat hij waarschijnlijk niet meer terug zal keren bij ons koor. Hoe verdrietig is dat. Hopelijk krijgt Harry heel veel kaartjes van onze koorleden, zodat hij weet, dat we aan hem denken.

De kledingcommissie kon vertellen dat de heren voortaan een rode stropdas dragen tijdens de optredens en toen kon er nog een uurtje worden gerepeteerd, want er zitten nog wel twee optredens  aan te komen. Na de repetitie en een gratis drankje werd er een spelletje “sjingo” gespeeld, waaraan iedereen veel plezier beleefde. Dank aan de commissie van Lief en Leed, die voor een gezellige avond heeft gezorgd.

Groetjes allemaal,

Els

------------------------------------------------------------------

11 oktober 2019 optreden Huize Nicasius in Heeze

Via de mail werd bekend gemaakt dat we niet door Leende in Heeze konden komen vanwege werkzaamheden. De een nam de route Sterksel, de ander via Sportpark in Leende en sommigen zelfs via de snelweg Geldrop-Heeze. Maar we waren allemaal goed op tijd gekomen en konden eerst nog een kop koffie drinken.

Wat opviel bij de dames waren de nieuwe tenues (zwart/rood); heel mooi! Ook Peter deed mee en liet iedereen zijn rode sokken zien.

 We hebben ons bekende repertoire gezongen voor de enthousiaste ouderen en er werd goed meegezongen en zelfs gedanst. Jammer dat er niet meer ruimte was voor het hele koor. Ik denk dat iedereen het naar de zin heeft gehad. We kijken weer uit naar de volgende optredens. Het zijn er minder dan vorig jaar. Eigenlijk toch wel jammer.

Groetjes van Gerard

DSC07075 (Medium).JPG       

      ------------------------------------------------------------------

 18 september 2019 Open repetitie in Cantinetheater Budel-Dorplein

20190918 Budel-Dorplein

Het was een gewone repetitie op de woensdagavond, maar toch ook weer heel anders. In het donker door bossen en langs weilanden had je het gevoel dat je naar het einde van de wereld reisde. Daar aangekomen bleek het Cantinetheater in een mooi oud gebouw en was de akoestiek heel goed. De zaal was goed gevuld met een enthousiast publiek.

Peter legde goed uit dat het om een echte repetitie ging en dat daar dus ook wel foutjes bij hoorden en dat we soms ook een nummer wel een keer over moesten doen. Dit was voor het publiek geen punt en ze klapten er niet minder om.
Op de achtergrond hing een megagroot scherm waardoor iedereen in de zaal de tekst kon lezen en meezingen. Ook voor Peter ideaal😊!

Nieuw was een prachtige instrumentaal nummer van ons voltallige combo, waar ook wij van konden genieten. Na het afsluitende Siera Madre en het uitwuivende Auf Wiedersehen zochten wij onze weg door de bossen weer op. Dit was echt een leuke repetitie!

Anja


                ------------------------------------------------------------------

 

26 juni 2019 Feestelijke afsluiting van het seizoen met BBQ 

26 juni 2019 BBQ

Op 26 juni sloten wij ons seizoen af met een bbq in de Dommel. Na een welkomswoord van Walter was het buffet geopend en kon iedereen smullen van alle heerlijkheden. Peter bedankte ons allemaal voor een positieve inzet het afgelopen seizoen en verraste iedereen met een hartje waaraan een kaartje met "bedankt" hing, wat zeer op prijs werd gesteld. Ondergetekende kon daar mooi op inhaken en bedankte onze dirigent d,m.v. een klein gedichtje, ook voor zijn inzet voor ons koor. Tevens kreeg hij daarbij enig "mini gereedschap" aangeboden, wat hij wellicht het volgende seizoen kan gebruiken om te schaven, te schuren en te polijsten. Reina, Rob, Jannie, Jose, Carlo en Willemien zongen een liedje uit Ghana en presteerden het om ons koor in 5 minuten tijd de tekst te leren. Een prestatie van formaat, maar wat we hebben gezongen...............? Reina toch eens vragen..........

Koen begeleidde ons op de gitaar bij het zingen van de nodige smartlappen en ondergetekende en Mies zongen over het stijfselkissie. Ad Vissere nam ons muzikaal mee naar het Brabantse Land, waar het leven goed is en naar de Dommelsche brouwerij, waar elke dag na concubinaat van hop en mout  een zondagskind wordt geboren. Het was gezellig, het leek soms wel een beetje op een repetitieavond.

Els 

Klik hier voor het gedicht van Els voor Peter

                  ------------------------------------------------------------------

16 juni 2019 Optreden De Bommel samen met Begunje

Wat was het gezellig, zondag 16 juni in de Bommel. De zaal zat vol publiek en ook buiten hing men aan de statafels. Je kon niet zien wie er publiek was of wie lid van ons koor , want voor één keer mochten

de dames in hun kledingkast duiken en iets fleurigs uitzoeken op hun witte pantalon. De meningen hierover waren zeer verdeeld.

Ons optreden was niet vlekkeloos maar de inzet van het lied “zijn het je ogen” van Koos Alberts, was verrassend goed. We waren daar zo blij mee, dat we vervolgens met een sneltreinvaart het lied uitzongen met de gedachte: “we kunnen het maar gehad hebben”. Zelfs onze dirigent stond in een geruite kiel met zijn batonneke te zwaaien en probeerde ons in het gareel te brengen of te houden.

Vervolgens zette Begunje zijn beste beentje voor. In de pauze (zelfs ruimschoots ervoor) liepen leden van ons koor loten te verkopen. Zelfs, (en dat moet ik toch even vermelden) een heer deed mee. Theo, goed gedaan, we houden je in het team. Goed voorbeeld doet goed volgen, heren!!

Na het laven van ons koor, (we zijn tenslotte een Lavenkoor), was iedereen wat losser en de hupjes tijdens de sneeuwwals werden steeds hoger en uitbundiger.

Het was een geslaagde middag, hopelijk ook voor Coen.

Op naar onze bb avond en dan gaan we met reces. Niet alleen Den Haag gaat met reces, wij ook.

Groetjes, Els

                    ------------------------------------------------------------------

 

25 april 2019 KBO Veldhoven, Koningsdagviering

kbo veldhoven koningsdagHet was een optreden in het kader van Koningsdagviering.

De kledingcommissie had er voor gezorgd, dat we “oranje” uitgedost waren.
We werden aldaar, ontvangen met een kop koffie en  “oranje”-gebak.
Daarna kregen we een “oranjebitter” aangereikt, om vooraf met de wethouder en toeschouwers een toost uit te brengen op het Koningshuis.
De Muziekcommissie had weer een prima muziekprogramma uitgezet, wat heel mooi overkwam bij de “senioren-toeschouwers”.
We werden met zijn allen blij verrast, door Walter met zijn danspartner, met een dansuitvoering van de Weense Wals, tijdens de muzikale uitvoering door ons combo.

Maar, wat was het er een partijtje warm op ons “podium”. Peter heeft, mede daarom, ons programma, tijdens de uitvoering, dan ook terecht ingekort.
Het “stugge” repeteren en inslijpen van ons repertoire begint zijn vruchten af te werpen, zowel in muzikale uitvoering als gevoelsuitvoering. De toeschouwers hadden daar, na afloop, dan ook alle lof voor.

Ons optreden kwam heel goed “ uit de verf”………..😉🎼🎷

Jack Adriaans

                      ------------------------------------------------------------------


12 april 2019
Korenfestival Riethoven

Riethoven

Vrijdag 12 april jl. heb ik ons optreden in Riethoven (omdat ik verkouden was en geen zangstem had) vanuit de zaal mogen bekijken.

Het was een heel gezellige avond waar 4 koren acte de préséance gaven. Zeker het laatste koor had met het lied “ik sta op wacht” en de bijbehorende hoofddeksels de hele zaal op hun hand en iedereen zong uit volle borst mee.

Ons DommelschLavenKoor had mijns inziens een heel erg goed optreden. Er zijn weinig tot geen foutjes gemaakt en onze dames en heren hadden een heel vrolijke uitstraling! Was het een wedstrijd geweest, dan hadden we zeker de 1e prijs gewonnen! Ook door het feit dat onze mannen zich heel goed mee bewogen op het ritme van de liedjes! Zo soepel had ik de mannen nog nooit gezien! Compliment heren!!!

De samenzang van alle koren met introducés was een geweldige afsluiting. Wij willen de organisatie van dit festival erg bedanken voor alle  goede zorgen, dus ook voor de consumpties en hapjes die er te koop waren.

Als het mag wil ik nog wel een verbeterpunt inbrengen wat gewoon mijn eigen mening is; het Teutenkoor uit Bergeijk zong met verschil in hard en zacht, dat klonk erg mooi. Ons koor daarentegen zong alles met hetzelfde volume. Hopelijk worden we over 2 jaar weer uitgenodigd en zullen wij daar vast staan met een nieuwe outfit!

Annemie Smeets

------------------------------------------------------------------

4 maart 2019 Carnavalsoptreden Taxandria

Het optreden van het Dommelschlavenkoor in huize Taxandria Valkenswaard. Iedereen was op tijd aanwezig, het was een kleurig gezelschap, het leek wel of ze allemaal 10 jaar jonger waren.

Het was weer beren gezellig en Peter deed zijn best om bewoners naar de zin te maken. Het koor was weliswaar met minder dan we gewend zijn maar deed er daardoor nog een schepje boven op.

Tussen het zingen door een kleine tussenstop voor het uitgeleiden van een overledene. Daarna de draad weer opgepakt en een mooi eind aan dit optreden gemaakt, wat bij velen goed in de smaak viel.

Er vielen wel wat mensen in slaap, niet door ons zingen maar van de advocaat met slagroom.

Na het zingen gezellig nagetafeld met een heerlijke consumptie die ons werd aangeboden. 

Al bij al een optreden waar we trots op mogen zijn dat we dit voor deze mensen kunnen doen. En in het achterhoofd denk je daar zitten wij over een tijdje misschien ook, nu maar hopen dat dit nog lang op zich laat wachten.

Ad Vissere

20190304 Taxandria Carnaval

 

23 november 2018 Seniorenvereniging Budel-Schoot

We werden hartelijk ontvangen met een koffie/thee en een stuk vlaai. Daarna konden we beginnen aan ons optreden. De zaal zat vol met publiek en er hing een gezellige sfeer.

Er was gekozen voor een mooi repertoire dat goed aansloot bij de doelgroep. Vooral de liedjes uit de “oude doos” werden met veel enthousiasme ontvangen. Bij de aankondiging van deze liedjes hoorde je het publiek reageren met een Oh en Ah. Ons nieuwe liedje van Wim Sonneveld werd door iedereen meegezongen en goed onthaald.
Bij het liedje de Clown kwam er bij een man in de voorste rij een traantje tevoorschijn. Na wat troostende woorden van zijn partner zong hij daarna vrolijk mee. Dit is wat muziek doet. Iedereen heeft wel een bepaald gevoel bij een lied, zowel blijdschap als verdriet. In een andere rij zaten een aantal dames die alle liedjes uit hun hoofd meezongen en dus was voor hen de publieksmap overbodig. Onze toegift met Sierra Madre was een succes en bezorgde mij een kippenvelmoment. De zaal ging staan, zongen uit volle borst mee en het was een geweldige sfeer. Ik vond het ook heel leuk dat het orkest nog spontaan een Sinterklaasliedje speelde. Het was tenslotte een Sinterklaasmiddag. Het koor was goed vertegenwoordigd en op een paar schoonheidsfoutjes na was het een zeer geslaagd optreden.

Bedankt allemaal, groeten Carin


7 november opening kerstshow Tuincentrum Coppelmans

Ons koor was met een behoorlijke bezetting aanwezig voor dit optreden. Ook nu was weer duidelijk dat we er allemaal weer zin in hadden.
Tijdens het eerste deel van het optreden was ook de belangstelling van de bezoekers redelijk goed. Bij het tweede deel viel dit wat tegen wat waarschijnlijk met te maken had met de plek waar we optraden.
Bij al het positieve van dit optreden vond ik het wel jammer dat de presentatie van ons koor naar de bezoekers toe zeer matig was.
De bezoekers zagen alleen de eerste rij koorleden staan, de rest was onzichtbaar. Ook de dirigent was voor de meeste koorleden onzichtbaar.
Bij een eventueel volgend optreden zou de presentatie van het koor beter moeten. Dus niet meer op een balkon gaan staan.
Verder niets dan lof voor iedereen die aan dit optreden heeft meegewerkt. 

Henk van Heeswijk

28 oktober 2018 Herfstconcert Kloosterhof Leende

Ingegaan op de uitnodiging van het dameskoor Switch uit Leende om hun geplande herfstconcert mede invulling te geven, gaven we met velen acte de présence !
Het gastkoor had alles goed geregeld.Bij aankomst stonden koffie, thee en cake al klaar en konden we kennismaken met de leden van Switch en van het derde deelnemende koor, Timeless, uit Someren-Eind.

Timeless o.l.v. Henk Baets, mocht beginnen.
Met elektronische begeleiding, een goede dirigent en dames die er zin in hadden werd het een mooi optreden met Engels- en Nederlandstalige liedjes en goed uitgevoerde bewegingen.

Ook het dameskoor Switch o.l.v. Peggy Smeets, presenteerde een spetterend optreden. Prachtige meerstemmige zang en leuk gebracht. Schitterend. Daarbij een mooie pianobegeleiding.

Wij waren onder de indruk van de prestaties van deze twee koren en enkelen onder ons meenden al dat wij dan wellicht wel zouden tegenvallen met onze smartlappen en levensliederen.
Maar daar hadden ze toch Peter, onze dirigent, onderschat!!!  Op zijn eigen wijze wist hij het publiek, waaronder dus ook de 2 voorgaande koren, voor zich (en ons) te winnen. De sfeer zat er in en hoe! Vanaf het tweede lied werd er door de mensen in de zaal uit volle borst meegezongen, waarvoor ze dus al een 9 verdienden.
Soms overstemden ze zelfs onze stemmen, wat niet heel erg was want dan hoorden ze ook geen foutjes. Iedereen in de zaal genoot en daar deden we het voor.  Al met al. . . . een  heel leuke middag. Geslaagd met een 10!

José van Wijchen


30 september 2018 open concert in Zaal Lavrijssen met Ambiance

Een jaar na ons geslaagde jubileumoptreden in Zaal Lavrijssen traden we hier zondag 30 september opnieuw op. Voor deze gelegenheid was het mannenkoor Ambiance uitgenodigd. Afwisselend brachten we liedjes uit ons repertoire ten gehore.
Het onderwerp was “Water”; maar beide koren waren hier zeker niet in verdronken. De optredens waren spetterend en het publiek zong enthousiast mee. Wat een geweldige sfeer, daar konden zelfs onze mannen niet stil bij blijven staan. Peter wist koor en publiek goed te bespelen; geholpen door de complete (met Rob op de saxofoon!) Midlife +  Band.

Voor het eerst maakten we gebruik van “Roept u maar”, maar ik denk dat het publiek wel door had dat het genept werd. Hoewel …. het Rozenlied werd toch echt op verzoek gezongen.
In de pauze kon iedereen lootjes kopen en daarna al dan niet mooie prijzen in ontvangst nemen.

De mannen van Ambiance zongen prachtig meerstemmig en ook met hen zong iedereen uit volle borst mee. Het was dus een eer om met dit koor ter afsluiting nog drie liedjes samen te zingen. Dit was een mooie afsluiting van een geslaagde middag.

Anja Spierenburg


mannenkoor Ambiance

16 september 2018 optreden verjaardag Eef

Frans Jacobs, de man van Eef, stuurde hierover de volgende tekst:

"Beste koorleden,
Onlangs heeft Eef haar 80e verjaardag gevierd in aanwezigheid van een aanzienlijk gezelschap. Dat was voor mij aanleiding om een optreden van jullie koor te vragen.
Gelukkig hebben jullie daar gehoor aan kunnen geven en was het voor haar een totale verrassing. Ook de aanwezigen hebben erg genoten van jullie optreden. Ik wil jullie dan ook mede namens Eef van harte bedanken voor jullie inzet. Het was geweldig!" 

11 juli 2018 - Feestavond - inluiden vakantie
De Lief & Leed Commissie had voor de wandelaars een mooie route uitgezet langs bezienswaardigheden Dommelen en al wandelende, kwamen we ook her en der opdrachten tegen in de vorm van "rebussen". De tekeningen verwezen naar Brabantse plaatsen. Je moet daarvoor op een bepaalde manier kunnen denken, maar toen we dat door hadden lukte het aardig.
De niet-wandelaars bleven in de Bommel en bij navraag bleek dat ook zij hebben zich goed vermaakt.

Terugkomend bij de Bommel was er een bingo. Helaas waren er niet genoeg fiches om alle afgeroepen nummers te bedekken en ging men met pinda's en pepsel-stukjes aan de gang, maar aangezien die de neiging hebben om weg te rollen, was dat geen succes. Dit was jammer, maar de stemming heeft er niet onder geleden.

Al met al was het een geslaagde avond. Veel waardering voor de Lief & Leed commissie want duidelijk was dat zij veel werk hebben verzet om er voor alle koorleden een gezellige avond van te makenen dat dat is hen gelukt.
Petje af dus voor de L&L cie.!

Marianne Köpp-Derksen

Foto's Anja Spierenburg

-------------------------------------------------------------------------

25 mei 2018 optreden voor Parkinsoncafé in Kempenhof

Met ongeveer 30 zangers en 5 muzikanten verzorgden we een optreden voor het Parkinsoncafé. Het auditorium van Kempenhof was goed gevuld met een enthousiast publiek. Wij hadden er veel zin in en de muziekcommissie had voor deze middag een leuk programma samengesteld. Ook de dirigent was goed op dreef en wist bij de aankondiging van de liedjes de lachers op zijn hand te krijgen. Tijdens het rozenlied werden deze keer witte rozen uitgedeeld, die volgens de dirigent symbool stonden voor veel goede dingen, maar vooral voor veel vertrouwen. Tijdens de pauze werden we onthaald op koffie, thee en vooral veel water. Want het was buiten 30 graden en onze enthousiaste inzet werkte ook binnen temperatuur verhogend. Het was een geslaagde middag!

Anja Spierenburg

-----------------------------------------------------------------

En onderstaande tekst kwam binnen van de organisatie van het Parkinson Cafe: 

Al die blije koorleden straalden uit dat ze de toehoorders in de juiste stemming konden brengen……

Wetenschappelijk bewezen, van samen zingen word je blij, nou dat is vrijdag 25 mei wel gebleken. Het gezelligheidskoor -Het DommelschLavenkoor- begeleid door 5 muzikanten en onder de bezielende leiding van dirigent Peter van Wielink, bracht oudhollandse meezingers ten gehore.  Een feest van herkenning en herinnering.

Dit zorgde voor een gezellige interactie met de bezoekers van het Parkinson Café. Luisteren was er niet bij want of je nou wilde of niet, je kon niet anders doen dan meezingen……    Het was een fijne blije middag.

----------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Inloggen voor leden

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Inloggen voor leden

Gebruikersnaam

Wachtwoord