U bevindt zich hier:Home > Even Napraten
Laatst bewerkt

Even Napraten...........

23 november 2018 Seniorenvereniging Budel-Schoot

We werden hartelijk ontvangen met een koffie/thee en een stuk vlaai. Daarna konden we beginnen aan ons optreden. De zaal zat vol met publiek en er hing een gezellige sfeer.

Er was gekozen voor een mooi repertoire dat goed aansloot bij de doelgroep. Vooral de liedjes uit de “oude doos” werden met veel enthousiasme ontvangen. Bij de aankondiging van deze liedjes hoorde je het publiek reageren met een Oh en Ah. Ons nieuwe liedje van Wim Sonneveld werd door iedereen meegezongen en goed onthaald.
Bij het liedje de Clown kwam er bij een man in de voorste rij een traantje tevoorschijn. Na wat troostende woorden van zijn partner zong hij daarna vrolijk mee. Dit is wat muziek doet. Iedereen heeft wel een bepaald gevoel bij een lied, zowel blijdschap als verdriet. In een andere rij zaten een aantal dames die alle liedjes uit hun hoofd meezongen en dus was voor hen de publieksmap overbodig. Onze toegift met Sierra Madre was een succes en bezorgde mij een kippenvelmoment. De zaal ging staan, zongen uit volle borst mee en het was een geweldige sfeer. Ik vond het ook heel leuk dat het orkest nog spontaan een Sinterklaasliedje speelde. Het was tenslotte een Sinterklaasmiddag. Het koor was goed vertegenwoordigd en op een paar schoonheidsfoutjes na was het een zeer geslaagd optreden.

Bedankt allemaal, groeten Carin


7 november opening kerstshow Tuincentrum Coppelmans

Ons koor was met een behoorlijke bezetting aanwezig voor dit optreden. Ook nu was weer duidelijk dat we er allemaal weer zin in hadden.
Tijdens het eerste deel van het optreden was ook de belangstelling van de bezoekers redelijk goed. Bij het tweede deel viel dit wat tegen wat waarschijnlijk met te maken had met de plek waar we optraden.
Bij al het positieve van dit optreden vond ik het wel jammer dat de presentatie van ons koor naar de bezoekers toe zeer matig was.
De bezoekers zagen alleen de eerste rij koorleden staan, de rest was onzichtbaar. Ook de dirigent was voor de meeste koorleden onzichtbaar.
Bij een eventueel volgend optreden zou de presentatie van het koor beter moeten. Dus niet meer op een balkon gaan staan.
Verder niets dan lof voor iedereen die aan dit optreden heeft meegewerkt. 

Henk van Heeswijk

28 oktober 2018 Herfstconcert Kloosterhof Leende

Ingegaan op de uitnodiging van het dameskoor Switch uit Leende om hun geplande herfstconcert mede invulling te geven, gaven we met velen acte de présence !
Het gastkoor had alles goed geregeld.Bij aankomst stonden koffie, thee en cake al klaar en konden we kennismaken met de leden van Switch en van het derde deelnemende koor, Timeless, uit Someren-Eind.

Timeless o.l.v. Henk Baets, mocht beginnen.
Met elektronische begeleiding, een goede dirigent en dames die er zin in hadden werd het een mooi optreden met Engels- en Nederlandstalige liedjes en goed uitgevoerde bewegingen.

Ook het dameskoor Switch o.l.v. Peggy Smeets, presenteerde een spetterend optreden. Prachtige meerstemmige zang en leuk gebracht. Schitterend. Daarbij een mooie pianobegeleiding.

Wij waren onder de indruk van de prestaties van deze twee koren en enkelen onder ons meenden al dat wij dan wellicht wel zouden tegenvallen met onze smartlappen en levensliederen.
Maar daar hadden ze toch Peter, onze dirigent, onderschat!!!  Op zijn eigen wijze wist hij het publiek, waaronder dus ook de 2 voorgaande koren, voor zich (en ons) te winnen. De sfeer zat er in en hoe! Vanaf het tweede lied werd er door de mensen in de zaal uit volle borst meegezongen, waarvoor ze dus al een 9 verdienden.
Soms overstemden ze zelfs onze stemmen, wat niet heel erg was want dan hoorden ze ook geen foutjes. Iedereen in de zaal genoot en daar deden we het voor.  Al met al. . . . een  heel leuke middag. Geslaagd met een 10!

José van Wijchen


30 september 2018 open concert in Zaal Lavrijssen met Ambiance

Een jaar na ons geslaagde jubileumoptreden in Zaal Lavrijssen traden we hier zondag 30 september opnieuw op. Voor deze gelegenheid was het mannenkoor Ambiance uitgenodigd. Afwisselend brachten we liedjes uit ons repertoire ten gehore.
Het onderwerp was “Water”; maar beide koren waren hier zeker niet in verdronken. De optredens waren spetterend en het publiek zong enthousiast mee. Wat een geweldige sfeer, daar konden zelfs onze mannen niet stil bij blijven staan. Peter wist koor en publiek goed te bespelen; geholpen door de complete (met Rob op de saxofoon!) Midlife +  Band.

Voor het eerst maakten we gebruik van “Roept u maar”, maar ik denk dat het publiek wel door had dat het genept werd. Hoewel …. het Rozenlied werd toch echt op verzoek gezongen.
In de pauze kon iedereen lootjes kopen en daarna al dan niet mooie prijzen in ontvangst nemen.

De mannen van Ambiance zongen prachtig meerstemmig en ook met hen zong iedereen uit volle borst mee. Het was dus een eer om met dit koor ter afsluiting nog drie liedjes samen te zingen. Dit was een mooie afsluiting van een geslaagde middag.

Anja Spierenburg


mannenkoor Ambiance

16 september 2018 optreden verjaardag Eef

Frans Jacobs, de man van Eef, stuurde hierover de volgende tekst:

"Beste koorleden,
Onlangs heeft Eef haar 80e verjaardag gevierd in aanwezigheid van een aanzienlijk gezelschap. Dat was voor mij aanleiding om een optreden van jullie koor te vragen.
Gelukkig hebben jullie daar gehoor aan kunnen geven en was het voor haar een totale verrassing. Ook de aanwezigen hebben erg genoten van jullie optreden. Ik wil jullie dan ook mede namens Eef van harte bedanken voor jullie inzet. Het was geweldig!" 

11 juli 2018 - Feestavond - inluiden vakantie
De Lief & Leed Commissie had voor de wandelaars een mooie route uitgezet langs bezienswaardigheden Dommelen en al wandelende, kwamen we ook her en der opdrachten tegen in de vorm van "rebussen". De tekeningen verwezen naar Brabantse plaatsen. Je moet daarvoor op een bepaalde manier kunnen denken, maar toen we dat door hadden lukte het aardig.
De niet-wandelaars bleven in de Bommel en bij navraag bleek dat ook zij hebben zich goed vermaakt.

Terugkomend bij de Bommel was er een bingo. Helaas waren er niet genoeg fiches om alle afgeroepen nummers te bedekken en ging men met pinda's en pepsel-stukjes aan de gang, maar aangezien die de neiging hebben om weg te rollen, was dat geen succes. Dit was jammer, maar de stemming heeft er niet onder geleden.

Al met al was het een geslaagde avond. Veel waardering voor de Lief & Leed commissie want duidelijk was dat zij veel werk hebben verzet om er voor alle koorleden een gezellige avond van te makenen dat dat is hen gelukt.
Petje af dus voor de L&L cie.!

Marianne Köpp-Derksen

Foto's Anja Spierenburg

-------------------------------------------------------------------------

25 mei 2018 optreden voor Parkinsoncafé in Kempenhof

Met ongeveer 30 zangers en 5 muzikanten verzorgden we een optreden voor het Parkinsoncafé. Het auditorium van Kempenhof was goed gevuld met een enthousiast publiek. Wij hadden er veel zin in en de muziekcommissie had voor deze middag een leuk programma samengesteld. Ook de dirigent was goed op dreef en wist bij de aankondiging van de liedjes de lachers op zijn hand te krijgen. Tijdens het rozenlied werden deze keer witte rozen uitgedeeld, die volgens de dirigent symbool stonden voor veel goede dingen, maar vooral voor veel vertrouwen. Tijdens de pauze werden we onthaald op koffie, thee en vooral veel water. Want het was buiten 30 graden en onze enthousiaste inzet werkte ook binnen temperatuur verhogend. Het was een geslaagde middag!

Anja Spierenburg

-----------------------------------------------------------------

En onderstaande tekst kwam binnen van de organisatie van het Parkinson Cafe: 

Al die blije koorleden straalden uit dat ze de toehoorders in de juiste stemming konden brengen……

Wetenschappelijk bewezen, van samen zingen word je blij, nou dat is vrijdag 25 mei wel gebleken. Het gezelligheidskoor -Het DommelschLavenkoor- begeleid door 5 muzikanten en onder de bezielende leiding van dirigent Peter van Wielink, bracht oudhollandse meezingers ten gehore.  Een feest van herkenning en herinnering.

Dit zorgde voor een gezellige interactie met de bezoekers van het Parkinson Café. Luisteren was er niet bij want of je nou wilde of niet, je kon niet anders doen dan meezingen……    Het was een fijne blije middag.

----------------------------------------------------------------------

16 maart 2018 Rusthuis Beverdijk te Achel 
Met een kleine afvaardiging van ons koor waren we te gast bij het Rusthuis aan de Beverdijk in Achel. Ondanks het geringe aantal hebben we toch een goed optreden neer kunnen zetten, zeer tot tevredenheid van de luisteraars. De organsiatie heeft ons meteen al voor een volgend optreden gevraagd..... 

Marianne Köpp-Derksen

12 februari 2018 Carnaval bij Taxandria
Hallo allemaal, hier even een klein stukje over deze middag. We hadden een fijn optreden en wij, maar vooral ook de mensen waar we het voor deden hebben enorm genoten. We waren helaas maar met een klein groepje, maar we zongen allemaal voor twee, vooral de mannen deden het geweldig.

Wie ook geweldig waren zijn "onze Peter", het combo en niet te vergeten de geluidsmannen  Rob en Walter. Zonder hen zijn we nergens....

Taxandria februari 2018

Iedereen stond er gekleurd op in carnavalskleding en na afloop hebben we allemaal nog even een drankje gedronken op het goede optreden.

Alaaf en de groeten van
Corrie Gehoel

-------------------------------------------------------------------

15 december 2017  Zonnebloem Valkenswaard
Dit kerstoptreden was een gratis optreden van ons koor voor het 50 jarig jubileum van de Zonnebloem Valkenswaard. Ook in mei hadden we al een optreden voor hen verzorgd en dat was zo’n succes dat de verwachte opkomst zo groot was dat er uitgeweken moest worden naar de grote zaal van Speeltuin Geenhoven.

Vooraf kregen we koffie met een lekkere plak krentenbrood aangeboden. De zaal was helemaal gevuld met mensen die er zin in hadden. Gelukkig konden we de beeldschermen gebruiken en kon een groot deel van de zaal meelezen. De andere helft kon meezingen vanuit de boekjes en dat werd volop gedaan.

We hadden een mooi kerstrepertoire en iedereen genoot ervan. Een mevrouw vooraan was helemaal ontroerd, waardoor sommigen van ons ook de tranen in de ogen kregen. Na afloop kregen alle koorleden een cadeautje aangeboden: een zelf gehaakt hartje voor in de kerstboom. Het was een mooie avond en een mooie afsluiting van 2017! 

Anja Spierenburg

1 oktober 2017 Ons Jubileumconcert
Eindelijk was het dan zover, ons Jubileumconcert bij Lavrijssen. We hebben er maanden lang naar uitgekeken. Heel veel geoefend en de CD's die we bij ons jubileum wilden uitbrengen, waren op tijd klaar. Dat was natuurlijk top! Een verhoging zorgde ervoor dat de mannen ook zichtbaar waren en we hadden in de zaal een tafel vol met prijzen. 

Peter zag er heel mooi uit in rokkostuum en wij hadden natuurlijk ook ons best gedaan om er stralend uit te zien.

Bianca, de kleindochter van Marianne Köpp maakte mooie foto's en het zangfeest kon beginnen. Er hing een beeldscherm in de zaal waardoor het publiek ook kon meezingen. Er waren programmaboekjes gemaakt voor alle drie de onderdelen en deze werden heel goed ontvangen bij het publiek.

Wat was het gezellig en de toehoorders waren super enthousiast. En door hun enthousiasme gingen we nog beter zingen. Dit optreden leek wel  EEN  DROOM. Hierbij wil ik graag iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt, maar vooral de jubileumcommissie.

Willemien Lavrijssen

jubileum 10 jaar


30 september 2017 Seniorenmarkt
Deze was daags voor het jubileumconcert en wat ik van toehoorders gehoord heb zeer geslaagd. Jammer genoeg kon ik er zelf niet bij zijn. 

Als iemand nog een stukje hierover wil schrijven graag. Je kunt het sturen naar Marianne Köpp. Dan wordt het geplaatst onder de rubriek even napraten.

B.V.D. Willemien


 

Volkoren

Foto: Valkenswaard Weekblad.

 

Inloggen voor leden

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Inloggen voor leden

Gebruikersnaam

Wachtwoord