U bevindt zich hier:Home
Laatst bewerkt

Welkom op de website

van het DommelschLavenKoor

Het DommelschLavenKoor vierde in 2017 haar 10 jarig bestaan en zingt Nederlandstalige smartlappen en levensliederen. Wij leveren niet alleen een bijdrage tegen de vereenzaming van senioren in verzorgingshuizen maar treden daarnaast ook op met een apart carnavals- en kerstrepertoire bij organisaties en verenigingen.Het DommelschLavenKoor telt momenteel 45 koorleden (meestal Abrahams en Sara’s) en 6 muzikanten (De Midlife + Band) en staat onder leiding van Peter van Wielink.
Waar leven is in de brouwerij, daar hoort het DommelschLavenKoor bij!

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: dommelschlavenkoor@hotmail.com Voor mannen is er direct plaats, maar voor vrouwen is er momenteel een wachtlijst. Natuurlijk kunnen belangstellenden ook eerst een keer komen kijken en luisteren naar een repetitie.

Repeteren doen wij op de woensdagen in de even weken bij de Bommel aan de Bergstraat in Dommelen van 20.00 - 22.00 met halverwege een korte pauze om onze kelen te laven.

Zingen bij het DommelschLavenKoor is leuk!

Onze naam verwijst enerzijds naar Dommelen en het beroemde Dommelsch Bier dat hier wordt gebrouwen. Anderzijds zit in die naam ook een verwijzing naar het bekende slavenkoor uit de opera Nabucco van Verdi. Ons clublied is gebaseerd op die wereldberoemde aria en in een carnavalesk ritme geplaatst met een eigen ode aan "ons Dommelsch bier".

Geschiedenis
De eerste vijf jaren stond ons koor onder leiding van Cor Jolie, die zijn hele gewicht in de strijd gooide om ons tot een geheel te kneden. In het voorjaar 2013 nam Mieke Coenders het dirigeerstokje over en gaf een tijdlang niet alleen leiding aan de koorleden maar ook aan de muzikanten.
Van augustus 2014 tot eind december 2016 was de baton in handen van Marcel Florax maar is inmiddels overhandigd aan Peter van Wielink die koor en muzikanten vanaf begin 2017 in goede banen leidt.

V.l.n.r. Gea Geitz (accordeon), Wil Toirkens (saxofoon), Jos Baeten (drums),Toos Jansen (accordeon), Peter van Wielink (dirigent), Wies Toirkens (accordeon). Niet op de foto Rob Cornelisse (saxofoon).

Het Repertoire wordt regelmatig onder de loep genomen door de Muziekcommissie (MC) die van tijd tot tijd nummers schrapt of toevoegt. Hierbij houden we rekening met de wensen van onze doelgroep èn de leden van het koor. We letten ook op de kwaliteit van het zingen en omdat we in de toekomst ook willen werken met solo-zangpartijen, duetten en tweede stempartijen zijn mannen en vrouwen met enige koorervaring van harte welkom. (Ondanks de ledenstop die momenteel nog geldt voor vrouwen, kunnen zij zich wel laten plaatsen op de wachtlijst).

De Lief & Leedcommissie  (L&L) zorgt voor de interne binding tussen de leden; sommigen zijn van oudsher bekenden van elkaar, maar ook nieuw ingezetenen van Dommelen, Valkenswaard en omgeving, zijn van harte welkom, want muziek is immers grenzeloos en verbindt mensen.
Wij besteden aandacht aan leden die het door omstandigheden even moeilijk hebben, maar natuurlijk zijn we ook gevoelig voor iedere aanleiding om feest te vieren of leden te feliciteren.

---------------------------------------------------------------------------------------

Inloggen voor leden

Gebruikersnaam